Sidsel Dalen har skrevet en underholdende bok som beviser at hun som thrillerforfatter har havnet på rett hylle

Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Dødelige Dråper

 
I den hardkokte spenningsromanen Dødelige dråper møter vi for første gang Mia Mikkelsen, en frilanser som flytter til Rio for å skrive om nordmenns kamp om kontrakter rundt det største oljefunnet i moderne historie. Her treffer hun på oljetoppen Frank Høegh, og vikles inn i både korrupsjon og miljøkriminalitet.

Forskjellen mellom fattig og rik i Rio de Janeiro sjokkerte Dalen under hennes opphold der, og var en viktig drivkraft i arbeidet med Dødelige dråper. Her møter vi forskjellige karakterer og folkegrupper som direkte og indirekte rammes av oljenæringen. Blant disse finner vi urfolk i Amazonas og hushjelper i Rio som må passe overklassens barn sju dager i uka, mens dere egne unger er alene hjemme i slummen. Det er ikke mulig å holde virkeligheten på avstand i Rio: Setter man seg ned ved en kiosk på den livlige stranda, tar det ikke lang tid før man kommer i prat med folk. Dalen ble kjent med en gategutt på 12 år, som solgte sukkertøy og kokain for å overleve – som ble inspirasjon til karakteren Romulo.

Boom i Brasil

En norsk milliardær kjøper oljefelt i Amazonas. En National Geographic-fotograf blir likvidert. Gategutten Romulo selger sukkertøy og kokain for å overleve, mens en underbetalt politimann tar ekstrajobb som leiemorder. Mia – en mislykket journalist – øyner sitt livs skup.

Close Menu